ATATÜRK  KÖŞESİ

Hayatı
İlkeleri

Devrimleri

Kronoloji

Vecizeleri
Linkler

İstiklal Marşı
10.Yıl Marşı
Gençliğe Hitabesi
Basında Atatürk
Fotoğraf Albümü

Anılarla Atatürk

                                    *** Egitim Portali Sayfasına Hoş Geldiniz...   Giriş or Kayıt Ol. ***        
Egitim Portali
  Giriş or Kayıt Ol
Ana Sayfa         Yönetim          Forum         Sohbet Odası            İletişim

SİTE İÇİ ARAMA


YAZI KATAGORİ
· Anılarımız(6)
· Makaleler(19)
· Kültür-Sanat(2)
· Bilim Teknik(12)
· Edebiyat(9)
· Söyleşiler(4)
· iLgİnÇ NoTLaR(12)
· Masal ve Hikayeler(1)
SON DAKİKA HABERLERİ
ÇEŞİTLİ LİNKLER

 *  T.C. Kimlik Numarası

 *  Türkiye Tanıtım

 *  Çesitli Linkler

 *  Şehirlerarası Tlf Kodu

 *  Uluslarrası Tlf Kodu

 *  Hava Durumu

 *  Trafik Yol Haritası

 *  Motorlu Taşıtlar Vergisi   

 *  Emeklilik Sorgulama

BÖLGELERİMİZ

 

İllerimizi Tanıyalım

 

 

MODÜLLER

Atatürk'ün Hayatı

Web Yöneticisi

E-Devlet

Gazeteler

Sevgili Peygamberimiz

Sifali Bitkiler

Rüya Tabirleri

Burçlar

Forum

Nutuk

Tr.Tanıtım

Çocuk Oyunları

Komik Resimler

Gif Arşivi

ÇEVİRİ...


16 Dilde Çeviri





DÖKÜMANLAR

  Kanunlar

  Yönetmelikler

  Tebligler Dergileri

  Resmi Gazete

TENEFFÜS

  Mizah Köşesi

  Oyunlar

  Sohbet Odası

  Eğlenceler

NAMAZ VAKTİ

RESİM TUTKUNLUĞU

8 Mart 1984 Isparta doğumluyum. İlk okulda resme karşı aşırı bir çalışmam vardı. İlk okul öğretmenimin bana karşı ilgisi ile resme karşı daha duyarlı olmaya başlamıştım.

Orta okulda eski evlere karşı ilgim olduğu için sürekli eski binaların üstünde çalışıyordum. Ders haricinde boş vaktimi resme harcamaya başlamıştım. Orta okuldaki eğitimcimizin bana ek ders tavsiyesi ile resmin üstüne daha da atılmıştım. Evler olan ilgim gün geçtikçe dekoratif eşyalara ve iç mekan çalışmalarına yönlenmişti. Artık insanı görmez oluyordun. Sadece evler ve dekorasyonlar aklımda idi hatta ben bu duruma gelince artık resim öğretmenim Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde sınava girmemi istedi. Sonra nasıl olduysa ben özel ders almaya başladım artık ana konum perspektif olmuştu.

Ve Isparta Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde girdiğim resim sınavı ile resim bölümünde eğitim görmeğe başladım. Modelden desen yapımında bir hayli zorluk çekiyordum oysa perspektif konusuna gelince hızlı bir gelişme kaydettim. Eğitmenlerimin verdiği eğitimin başlangıcı ile perspektif kitaplarına yöneldim kitapların karışık olması ile dışarıda fotograf çekerek perspektifi daha da geliştirmiş oldum. Artık perspektif içime dikilmiş durumda ne kadar köşeye atsam da ondan etkilenmemem mümkün değil.

Lisede ki desen çalışmalarım kötüye giderken yağlı boya çalışmalarım çok beyeniliyordu. Zamanla okul içerisinde hafta sonu da çalışmaya başlamıştım. Bu bana daha bir hız verdi. Resimlerin konusu mekanlardan başka bir şey değil ama artık soyutlaştırılmış objelerle gerçek üstücülük sanat düşüncesi ile birleşen bir resim çalışanı oldum.

Lise mezuniyetimde 3 arkadaş Isparta Akbank Galerisi’nde kişisel karma resim sergisi açtık. Mezuniyetten sonra ÖSS’de barajı aşamadığım için bir yıl bekleme zamanı gelmişti ama yılmadım Isparta’da açılan RESD’e (Resim Eğitimcileri Ve Sanatçılar Derneği’ne) üye olarak resim çalışmalarımı burada devam ettirdim. Bu arada dernek üyelerimizden ben dahil beş kişilik bir gurubumuzla Isparta kardan heykel yarışmasında 3.olduk. Dernekte verilmeye başlanan resim kurslarında eğitimciler yardım amacı ile katkıda bulunarak gelen öğrencilere ders vermeye başladım. Bu zaman aşamasında desen çalışmalarım gelişmişti fark ettim ki anlatırken gelişiyordum. Ve geliştim artık içmimarlık için sınava girecektim aklımın oyulduğu yerde Akdeniz Üniversitesi‘nde ama üzgünüm ki sınavda yaptım desen hayatımda yaptığım en iyi desen olmasına karşılık elendim. Ve artık iç mimariye karşı ilgim azaldı ama ne kadar azaldı yada unuttum desem de hala aklımın ucunda olduğunu kendime bile yalanlayamıyorum. İ

şitme engelli olmakla ama işitme cihazlarımla son derece iyi duyan biri olmamla Eskişehir Anadolu Üniversitesi Engelliler Entegre Yüksek Okulu grafik lisans sınavında başarılı bir giriş yaptım ve şuana birinci sınıfın sonlarına doğru giderek yaklaşıyorum. Şimdi tuttuğum evde bir odada yağlı boya resim çalışmalarına kendim devam ediyorum. Bu çalışmalar okuduğum dalı sadece fikir bakımından ilgilendiriyor. Ve yakın bir zamanda gene sergi açmayı planlıyorum.
Grafik bölümüne biraz hazırlıksız yakalandım ama hedefim geleceğe başarı dolu gitmek…


Ali Mert ÜNAL
e-mail: alimertunal@ttnet.net.tr
alimu@ilkposta.com
ualimu@hotmail.com


Eklenme: 2005-09-11
Kategori: Anılarımız
Gönderen: Ali Mert ÜNAL
Hit: 1647
[ Geri Dön | Yorum Ekle: | Bu yazıyı arkadaşına gönder Sevdiklerinize gönderin | Yazdırılabilir sayfa Yazdırın ]


Yazilar ©

Sayfa Üretimi: 0.02 Saniye

| SoftBlue phpbb2 style by Sigma12 © | PHP-Nuke theme by www.nukemods.com Webtasarım Coşkun © |2006